Despre noi
In cadrul societatii, activitatea de piscicultura se desfasoara in doua locatii si anume:
- Iazul piscicol Harmanesti, unde lacul este populat cu specii cum ar fi: crap, caras, somn, cteno, salau, fitofag.
- Iazul piscicol Boureni care este populat cu: mreana, clean, stiuca, rosioara, crap, pastrav.
Furajarea se face cu produse concentrate in functie de specie si cu produse naturale cum ar fi: porumb, srot, grau, soia, etc.
Activitatea de piscicultură este strâns legată de pescuitul sportiv. Acest sport se desfasoara pe iazul Harmanesti, care ofera conditii deosebite pentru aceasta activitate. Odată cu trecerea anilor, la amplasamentul amintit s-au desfasurat o serie de concursuri dedicate pescarilor sportivi de pe raza Municipiului Pascani si nu numai, acestea bucurandu-se de o larga participare, fiind promovate in reviste de specialitate, internet, mass media audio-vizuala. Concursurile au fost dotate cu premii, cupe si diplome de participare. Avand in vedere succesul de care s-au bucurat concursurile organizate de noi, ne propunem pe viitor sa organizam evenimente de acest tip.
Tot la locatia mai sus amintita, pescarii amatori se pot relaxa contra unei sume modice, in fiecare zi, în intervalul 05:00 – 20:00. Capturile făcute de pescari au fost numeroase, unii pesti cantarind peste 30 de kg.
Activitatea in domeniul pisciculturii a inceput dintr-o pasiune si se desfasoara in doua iazuri piscicole: Iazul Boureni si Iazul Harmanesti. Iazul Boureni este situat in satul Boureni, com. Motca, unde va lua nastere cea mai mare crescatorie de pastrav din judeţul Iasi. Obiectivul “Complex Ferma Piscicola” se va realiza printr-o investitie de aproximativ 3.000.000 Euro, fonduri obtinute prin F.E.P.
Iazul Harmanesti este localizat pe raza comunei Harmanesti, la periferia Municipiul Pascani, si este populat cu urmatoarele specii de peste: crap, fitofag, cten, somn. In anul 2006 s-a finalizat un proiect SAPARD, proiect care a avut ca scop modernizarea iazului.
Activitatea de piscicultura desfasurata presupune:
- obtinerea materialului de populare – puiet;
- cresterea si dezvoltarea materialului piscicol de un an si doi ani;
- comercializarea pestelui marfa obtinut.